Rakennusten saneeraus

Olevat talot muodostavat valtaosan tulevaisuuden rakennuskannasta, ja ne muodostavat myös leijonanosan kansallisvarallisuudestamme. Rakennusten ylläpito ja innovatiivinen uudelleenkäyttö edellyttävät nykyistä paremmin integroitua suunnittelua ja määrätietoista pääsuunnittelijan suorittamaa ohjausta. Yhä useammin työt aloitetaan Rakennushistoriallisen selvityksen (RHS) laatimisella.

Korjausrakentamisessa ja entisöinnissä arkkitehdin tulee hallita vanhat rakennustavat ja -materiaalit sekä perinteinen ilmastointitekniikka. Hyvä yhteistyökyky työmaan ja rakennuttajan kanssa on myös perusedellytys. Vaativissa aluekohteissa, täydennysrakentamisessa ja käyttötapojen muutoksissa on välttämätöntä, että suunnittelutoimisto hallitsee sekä kaavoituksen että saneeraussuunnittelun.

Kuusiluodon koulun saneeraus, Oulu Yläasteen ja lukion saneeraus, Kolari Vanhan Voimalan saneeraus, Oulu Vanhan Voimalan saneeraus, Oulu Jyrkkälän kaupunginosan yhteisöllinen ja energiatehokas saneeraus, Turku. Vanhan Voimalan saneeraus, Oulu.