ASUNTOTUOTANTO

Asuntotuotanto on ollut aina eräs päätoimialoistamme. Olemme suunnitelleet yli 900 asuntoa Suomessa, Norjassa ja Saksassa. Asuntotutkimusta ja kehitystyötä teemme jatkuvasta sekä omaan että valtionhallinnon käyttöön. Toimisto on saanut kansainvälistäkin tunnustusta korkeatasoisesta asunto- ja asuinaluesuunnittelusta. Tästä osoituksena monet julkaistut työt sekä kilpailukutsut Bergeniin, Berliiniin, Espooseen, Hampuriin, Helsinkiin, Tuusulaan ja Japaniin.

Asunnon pitäisi vastata ja sopia koko ihmisen elämänkaaren tarpeisiin. Siksi olemme tutkineet uusia asumiskonsepteja ja asumisen joustavuutta.

ASUMISEN LAATU JA JOUSTAVUUS

Perherakenne on muuttumassa, väestö ikääntyy ja kotityö lisääntyy. Markkinatutkimusten mukaan kysyntä tulee kohdistumaan aivan uudentyyppisiin alueisiin, taloihin ja asuntoihin. Tämä edellyttää asuntosuunnittelun uudistamista.

Viihtyisässä ympäristössä on asukkaiden pysyvyys parempi ja vandalismia esiintyy vähemmän.

Asuntopihojen suunnittelussa on ratkaistava myös tuulisuuden ongelma. Ainoana arkkitehtitoimistona Suomessa meillä on oma tuulitunnelilaitteisto, minkä avulla voimme aktiivisesti parantaa mikroilmastoa ja vähentää energian kulutusta.

Asuntosuunnittelussa olemme keskittyneet erityisesti seuraaviin teemoihin:

  • Joustavat huoneistoratkaisut ja uudet kerrostalotyypit (pihatalot ym.).
  • Erityisasumismuotojen ja elinkaariasuntojen kehittäminen (esim. vanhukset).
  • Terveet materiaalit, hyvä sisäilman laatu, integroitu ilmastointi.
  • Asuinympäristön monipuolistaminen.

Muutoksen keskellä asukkailla usein on tarve pysyvyyteen, stabilitas logi, joka voi toteutua esimerkiksi arkkityyppisten rakenteiden tai perinnetietoisen arkkitehtuurin avulla.

Asuin-liikerakennus, Pakkahuoneenkatu 21, Oulu Caritas Senioritalot ja palvelutilat, Oulu As Oy Merikapteeni, Toppilansaari, Oulu Viikki, Helsinki Kansainvälinen opiskelija-asuntola PSOAS Aurora, Oulu Valotaideteos Aurora (Markus Sipilä), Oulu Puukerrostaloa rakennetaan, Ii